Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Wednesday, December 26, 2012

Ikke mere julemad

En lille anti-julemadsret her: Kylling i hvidvinssauce med penne.

Jeg elsker virkelig julemaden og al dens væsen. And, flæskesteg, risalamande og ikke mindst julefrokostens mange slags sild og alt det, der hører til.

Modpol og tanker henledt til lidt varmere himmelstrøg og sommer er for mig dog pasta.

Opskrift til 4 personer:
400 g kyllingefilet
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1-2 dl hvidvin
2 spsk Philadelphia
hakket persille, basilikum og rucola
olivenolie
350 g penne

Svits finthakket hvidløg og skalotteløg i olivenolie. Tilsæt kylling i små stykker, når løg er gennemsigtet (må ikke tage farve). Svits lidt. Tilsæt hvidvin og lad koge ind en smule. I med Philadelphia og salt og peber. Lad simre, til kødet er gennemstegt.

Kog penne al dente. Vend de hakkede urter i sovsen, inden pasta og sovs forenes. Servér med parmesan - og jeg elsker chiliflager.

Buon appetito.
Posted by Picasa

Tuesday, December 11, 2012

Risotto med zucchini

Jeg har noget med zucchini. Jeg kan ikke få nok. Og denne risotto er ingen undtagelse.

Revne zucchini svitses med løg, hvidløg og timian. Tilsæt arborioris og svits igennem. Tilsæt hvidvin. Lad risen suge, skru ned og tilsæt lidt hønsefond ad gangen, til risen er al dente. Smør og reven parmesan.


Labels: , ,

Sunday, December 09, 2012

Hønsekødssuppe - en klassiker

En rigtig klassiker i det kolde vintervejr: Hønsekødssuppe.

Jeg har aldrig lavet det før, men det bliver ikke sidste. Sådan gør du:

3 hele kyllingelår (under- og over-) puttes i en gryde med vand. Det bringes i kog sammen med det øverste, grønne fra 3 porrer, en skive selleriknold eller nogle stængler bladselleri, et gulerød i stykker, laurbærblade, 10 peberkorn, 1 chili og lidt timian. Tilsæt salt, når det koger.

Lad det koge en times tid. Tag kyllingen op, og filtrer suppen, så de slatne grøntsager sies fra. Tilsæt 2 gulerødder skåret i tern, det hvide fra porrerne i skiver og 2-3 pastinakker skåret i tern. Lad det koge i 10-15 minutter - alt efter hvor crispy, du ønsker grøntsagerne. Tag kyllingekødet af kyllingen og tilsæt det suppen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. noget kyllingefond, umamipaste eller andet, hvis du synes, den mangler smag.

Spis med brød rygende varm!
Posted by Picasa