Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Tuesday, February 26, 2013

Porcherede æg

Jeg har længe gået og tænkt over, hvordan det egentlig lige er, man porcherer æg. I dag fik jeg endelig efter at have gået rundt om den varme grød i nogen tid overvundet min præstationsangst. Jeg ville jo lave det perfekte æg - og helst i første forsøg.

Jeg fandt denne video, som forklarer det rimelig nemt. Jeg forstod så godt nok stadig ikke helt det der med, hvordan man ser, om ægget er friskt. Men jeg tilsatte lidt eddike i mit simrende vand, lavede en hvirvelstrøm og plumpede ægget i. Det fik 1-2 minutter som foreskrevet, mens jeg forsøgte at samle det.

Imens i en anden gryde sauterede jeg nogle kugler helbladet spinat med olivenolie og hvidløg, og i brødristeren puttede jeg en skive godt rugbrød.

Lidt salt, chili og salt og peber og voila en super frokost! I første hug. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver porcherede æg.

Når jeg tager næste skridt, må jeg finde ud af, om man kan lave flere ad gangen. Ellers kan det nemt blive lidt besværligt, når den står på morgenmad eller frokost til resten af familien.



Tuesday, February 19, 2013

Tirsdagsmad

Grillet svinekotelet, bagte porrer, champignons a la creme og broccoli

Saturday, February 16, 2013

Frokost

Selleri, blomkål, kylling, tomater og manchego


Saturday, February 09, 2013

Pandekager

Æg blendet med modne bananer (6 æg og 2 bananer), lidt salt, kanel og kardemomme; stegt i små pandekager.

Frugt på. Mandler. Kokosmel.


Labels: