Penne al sugo
Penne al sugo lyder lidt bedre end pasta med kødsovs og er det egentlig også, for denne sugo har simret i tre-fire timer. Her er penne al sugo serveret med friskrevet parmesan og et par basilikumblade.
Man tager løg, hvidløg og gulerødder og sauterer dem i lidt olivenolie ved svag varme, så det ikke tager farve. Herefter skrues der op for varmen og hakket oksekød tilsættes og brunes fint. Hæld så et ordentligt skvæt rødvin i og lad alkoholen fordampe. Tilsæt flåede hakkede tomater, tørret oregano, udblødte karl johan-svampe, peber, et skvat oksefond og evt. noget vand og evt. lidt soltørrede tomater. Lad det hele simre i tre-fire timer, så det kommer til at smage af noget, og så kødet får en dejlig konsistens.
Ovenstående kan med fordel gøres engang imellem i en kæmpemængde. Herefter kan sugo'en fryses ned i poser i den rette størrelse og tages op af fryseren efter behov. (Det var det, jeg gjorde i dag. Dejlig mad på den tid, det tager at koge noget pasta).
0 Comments:
Post a Comment
<< Home