Kanin i hvidvin med ovnstegte kartofler og salat

Jeg har længe lovet Sigrid at lave kanin til hende. Endelig fik vi gjort det i søndags. Denne er lavet med hvidvin, løg og kapers. For opskriften på italiensk, klik her. Ellers følger en parafrase på dansk her:
Til fire personer skal man bruge en kanin skåret i stykker, 4 skalotteløg, 1 skefuld afsaltede kapers (dvs. saltede kapers, som er skyllet - ikke syltede kapers!), 1 fed hvidløg, 1 glas tør hvidvin, oliveolie, 1 kvist timian, salt, peber.
Olivenolien varmes i en sauterpande. Hvidløg og timian tilsættes, men fjernes igen, når det har givet olien smag. Derefter brunes kaninstykkerne godt i panden. Hvidvinen hældes over. Lad det fordampe. Hæld ½ glas vand på, læg låg på og lad det simre i 15 minutter. På en anden pande klares løgene. Herefter tilsættes de til kaninen sammen med kapersne. Krydr med salt og peber. Låg på. Simre en halv times tid.
Kartoflerne er bare skåret i kvarte og i ovnen ved 200 grader en halv times tid. De er krydret med olivenolie og salt. Intet andet.

0 Comments:
Post a Comment
<< Home