Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Wednesday, February 16, 2011

Ville Julia vende sig i graven?

Det kan godt være, at Julia Child ville vende sig i graven ved synet af min omgang med beuf bourguignonne, men ikke desto mindre så smagte den himmelsk. Hvis man skal følge opskriften, som den også bliver vist i den fremragende film, så skal man i gang med flere forskellige gryder, brune dit og dat på 100 måder og så videre. Men i min version, som er inspireret af originalen, gjorde jeg bare sådan her:

Løg i halve og så i skiver, gulerødder i skiver sauteres i en gryde. Tilsæt bacon og skru op for varmen. Lad baconen brune og skru mere op og tilsæt kødet (kalvekød i gode stykker). Brun kødet i grøntsagerne og tilsæt rødvin, når det er tid. Lad det simre lidt, så alkoholen fordamper. Tilsæt så reven citronskal, frisk timian, to fed pressede hvidløg, salt, peber, oksefond, hakkede tomater (jeg brugte friske, men puré eller flåede ville sikkert være fint + jeg brugte lidt Mutti tomateddike). Lad det koge op, og lad væden dække kød og grøntsager.

Stil så hele herligheden i ovnen med låg på gryden i to timer. Kig til det engang imellem, så du lige sikrer dig, at det simrer, men ikke overkoger. I mens ordner du de små perleløg (og egentlig også champignons, men dem havde jeg ikke lige hjemme). Smelt smør i en kasserole og brun dem ved svag varme i cirka 10 minutter. Tilsæt derefter en bouqet garni og rødvin. Lad simre ved svag varme i 30-45 minutter.

Her er der lavet kartoffelmos til, men jeg tror, at polenta ville have været mindst lige så godt.

Ville Julia vende sig i graven? Måske. Smagte det himmelsk? Absolut. Så prøv det.
Posted by Picasa