Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Sunday, April 24, 2011

Boller i karry-julemand


Jeg er faldet over de skønneste børnetallerkner, som består af et skallet fjæs, som børnene så kan pynte på forskellig vis. Det der med ikke at lege med maden tror jeg ikke helt på; tværtimod er det glæden ved at sidde ved bordet og forme (eller anrette) maden på den måde, man selv synes er lækrest, som jeg er stor tilhænger af.


Derfor syntes jeg også, at julemanden med den gule hue er en billede værdigt.


Boller i karry behøver måske ikke mange ord med på vejen, men til dem, der ikke har opskriften på rygradden, kan jeg sige, hvordan jeg plejer at gøre - og jeg indrømmer, at jeg ikke selv er den store fan. Til gengæld har jeg store fans til bords, så de får det i ny og næ.


Fremgangsmåde:

Rør fars i en skål af 500 g hakket kalv og flæsk tilsat salt, peber, æg, mælk og havregryn.


Svits finthakket løg og revent æble (uden skræl) i en høj pande, tilsæt karry og brænd det let af. Sluk for panden og tilsæt 1-2 spsk. mel.


Kog vand i en gryde tilsat fond eller bouillon og form bollerne og plump dem ned i. Lad dem koge, til de lægger sig i overfladen. Test evt. om de er gennemkogt.


Tag bollerne op af gryden og brug vandet til karrysovsen, så tænd panden igen og hæld lidt vand ved og rør melen godt ud. Tilsæt mere kogevand, til sovsen har den ønskede konsistens og lad det småkoge, mens du rører i det, i 3-5 minutter. Smag til med salt og peber.


Put bollerne ned i sovsen og server med ris og gerne mangochutney og noget stærkt ...


Posted by Picasa

Labels: , ,