Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Sunday, February 18, 2007

Fastelavn er mit navn

Og boller skal der til. Her i en version med cremefyld og chokoladeglasur. Valhronas kakaopulver er altså bare en klasse bedre.


Posted by Picasa

Thursday, February 08, 2007

Kantinemad

Nu har jeg så været på mit nye arbejde i tre dage, og jeg har derfor spist frokost tre gange. Og jeg vil sige, at jeg ikke er blevet skuffet endnu. Kvaliteten er fin, og udbuddet er tilfredsstillende. Men ikke exceptionelt på nogen måde. Jeg har opdaget, at der ud over de to (obligatoriske?) dressinger til salaten: 1000 øer og en hvid ubestemmelig en også findes en flaske olivenolie og noget balsamicoeddike, hvilket jo virkelig er rart for mig at kunne putte på salaten.

I går var der noget, de kaldte Ebly suppe som dagens varmeret. Den bestod af forskellige grøntsager, men hvis nogen har et bud på, hvad Ebly er, så sig til!

Monday, February 05, 2007

Ikke så meget tid ...

Jeg skal starte på mit nye arbejde i morgen. Jeg kommer nok til at gå fra at være fuldtidssulten til ikke at have så meget tid til hverken at tænke på mad, lave mad og berette om mad. Desværre. Men selvfølgelig også spændende med nyt job ... De siger, de har en meget populær frokostordning, så måske jeg kan berette, hvad jeg har spist. Og så må det gode gamle "show, don't tell" jo stå sin prøve ...

Friday, February 02, 2007

Kanin og lasagne




Forleden dag stod den på kanin, som simrede i hvidvin og oliven i en times tid. Dertil bagte rodfrugter og kartoffelmos.




Og så fik jeg endelig tid til det, jeg længe har villet: Lave kødsovs. Jeg fik lavet kødsovs af 2 kg kød. Den fik lov at simre i 4 timer, og det er blevet den bedste i mands minde. Derfor besluttede jeg at lave skøn lasagne.

Min kødsovs laves således:

løg, hvidløg, gulerødder og selleri finthakket sauteres i olivenolie. Op med varmen og kødet brunes. Når det er brunet igennem, på med rødvin. Koge koge, til alkoholen er fordampet. Flåede tomater, udblødte karljohansvampe, lidt oksekødkraft, salt, peber og krydderier. Og så simre simre i 4 timer. Nam! Kødsovsen fik lige lov at stå og slappe af natten over, og dagen efter fik jeg så pakket 12 portioner med kødsovs til de kommende travle hverdage.
Posted by Picasa