Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Monday, September 21, 2009

Frokostsushi


"Hvad skal jeg med min risrest?," tænkte jeg i dag.

Jeg besluttede mig for en omgang wannabe-makis bestående af min jasminris-rest, røget laks, avocado og agurk rullet i en noritang-plade. Hertil syltet ingefær og soya med wasabi.

Wannabe, fordi det ikke er sushiris med riseddike, og fordi det er røget laks. Men meget appetitligt og lækkert alligevel, vil jeg sige.
Posted by Picasa

Spaghetti al pomodoro

Olivenolie i en gryde med nogle fed hvidløg (halve), må ikke tage farve. Friske hakkede tomater i, basilikum, en halv grøntsagsbouillon-terning, simre simre simre. Stavblender - bzzzz. Koge pasta, nem tomatsovs, værsgo. Parmesan og basilikum på. Buon appettito
Posted by Picasa

Morgenmad


Yoghurt naturel (Thise, 0,1 %), kiwi, friske figner, banan, kokosmel, pærer, mandler.
Posted by Picasa

Amagermad med avocado og ost


Ristet rugbrød, risted kernebrød. Ost, avocado, salt, peber, citron.
Posted by Picasa

Bøf bernaise


Pommes frites'ne er nogle øko-nogle fra Føtex (i en bordeaux pose), bøffen er en rib eye stegt medium rare på panden (ca. 2 minutter på hver side) og saucen ...

Man tager et skalotteløg og hakker det fint, putter det i en kasserolle sammen med et par spiseskeer hvidvinseddike og en lille håndfuld esdragon. Man koger det ind, til løgene er bløde. Stik ikke snuden ned i det, for det svider i øjnene. Lad køle og put det i en blender sammen med fire pasteuriserede æggeblommer og blend. Tilsæt herefter, mens blenderen kører, smeltet smør (ca. 150 g), som ikke er for varmt (for så koagulerer blommerne). Blend, blend, blend. Din bearnaise er nu færdig. Den er bare ikke særlig varm. Så lige inden, den skal bruges, varmer du den MEGET forsigtigt op. Igen ... Ikke koagulere. Nammenam.
Posted by Picasa

Wednesday, September 09, 2009

Fødselsdagsboller

Posted by Picasa

Havregrød med nektarin, banan, mandler og kokos

Posted by Picasa

Pitabrød med falaffel

Posted by Picasa

Monday, September 07, 2009

bruschetta


[brus:kætah]
Posted by Picasa

Saturday, September 05, 2009

Morgenmad



Yoghurt naturel fra Thise med bananer, æbler, mandler, havregryn og kokosmel.
Posted by Picasa