Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Sunday, September 19, 2010

Yndlingskaffe


Min hjemmebarista er begyndt at forsøge sig ud i en slags latteart. Ret sødt, synes jeg. Og det smager himmelsk. Det er - skulle jeg hilse at sige - en rigtig dejlig måde at blive vækket på.
Posted by Picasa

Davids Bistro - part 2

Efter retterne kom ostene - to danske, faste oste med sprøde brødchips. Ostene var temmelig ens, men smagte godt.

Desserten var overraskende. På menukortet stod der gulerodskage, og jeg tænkte bare åh nej, men jeg blev heldigvis denne aften desseroverrasket. Det var en gulerodssorbet, yoghurtgelé og gulerodskagekrummer. Og så var der noget grønt, som jeg ikke helt kan huske, hvad var - måske rosmarinpulver. Det smagte godt.

Vinene var husets hvid og rød.

Og prisen? Ganske rimelig synes jeg. Fem retter for 350 kroner + vin ...
Posted by Picasa

En aften på Davids Bistro

En hyggelig aften på Davids Bistro i Århusgade kan helt klart anbefales. Aftenen bød på en femretters menu, som startede med en lille snack, der bestod af timian-polenta med noget ansjos, kapers, tomat-halløj på.

Fin lille appetizer - meget lille.Forret var en laksetatar med blomkål og lakridspulver - nammenam.

Derefter kom der en consomé-agtig suppe, som de kaldte for jordskokker og svampe, krabbebouillon og brøndkarse. Sprøde jordskokkechips var der på toppen og en jordskokkecreme, som man så ploppede ned i. Det var meget kraftfuldt, og jeg kunne godt lide det.

Hovedretten bestod af svinekæber, sellerimos og rødbedeglacé, og det var også meget lækkert.

(Beklager meget kvaliteten på billederne - de er taget i hyggelig, dunkel belysning med et lousy mobiltelefonkamera)







Monday, September 06, 2010

Dessertskuffet

Selskabet denne mandag aften kunne jeg bestemt slet, slet ikke klage over. Af en eller anden grund ER det bare hyggeligt, når fire gamle veninder mødes en sølle mandag aften for at planlægge 10 års gymnasiereunion, og det var det også i aften. Sammen med anekdoter om de "gode" gamle dage blev en lille flaske hvidvin fra Alsace skyllet ned. Maden var okay. Men ikke mere end det.


Jeg fik tagliatelle med grillede tigerrejer, laks og blåmuslinger i cremet hvidvinssauce. Fint nok. Lækre, sprøde grøntsager. To af de andre fik en Mexiburger med gode kartofler og sådan. Fin gennemsnitsmad. (Begge reter kr. 118,-)


Eftersom min portion ikke var kæmpe, måtte jeg have en dessert. På menukortet stod der "massiv chokoladekage", og jeg tænkte, nam, det er lige mig. En lækker, bastant chokoladekage, som ligger godt i maven. Men øv, hvor blev jeg skuffet. Kagen var i bedste fald som et minde om en god klassens time-kage. Fugtig nok, men med en bismag af bagepulver og dårlig kakao. Der var ikke meget god chokolade over det. Kaffen blev akkompagneret af en latte, som ifølge den ligegyldige tjener "altid er på dobbeltshot", men som ikke var særlig kaffig.

Når man dertil lægger ligegyldig/dårlig service, som jeg vil undlade at komme nærmere ind på, så må jeg sige, at helhedsindtrykke for denne hyggelige aften er skuffelse.

Stedet er Kartellet, som kun på det allerkøligste skal anbefales.
Posted by Picasa