Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Monday, March 28, 2011

Søndag og mandag


En kollega tippede mig om en god, nem ret, som ikke er vildt hurtig, men til gengæld er indsatsen minimal, og mens maden passer sig selv i ovnen, kan man bruge tiden til andre ting. Kyllingelår med barbecue og bagte kartofler.


Fremgangsmåde: Barbecuedressing: lidt olivenolie blandes med ketchup, worchester-sauce, peber, paprika og lidt hvidløg. Piskes sammen med en gaffel og pensles på kyllinglår. Bagte kartofler: Kan laves på mange måder sikkert, men de her er halveret, penslet med olivenolie og drysset med salt, peber og frisk timian. I ovnen med begge ting i ca. 45 min. Jeg valgte så at lave lidt hvidløgspersillesmør til, for det kan jeg rigtig godt lide. Hakket persille og presset hvidløg blandes med blødt smør. Rulles til en rulle i et stykke bagepapir og puttes i køleskabet eller fryseren, til det er hårdt.


***



Mandag er for mig ofte en lidt hård dag. Det er starten på en ny uge, og når weekenden ikke er brugt til at planlægge og købe ind, byder den engang imellem på alt godt fra køkkenskufferne. Det gjorde den også i dag, men det er slet ikke så tosset endda. Linsesuppe med en masse vitaminfyldte grøntsager - og ungerne (believe it or not!) elsker det. Fremgangsmåde: Sauter løg, hvidløg, gulerødder, fennikel og selleri i en gryde, til grøntsagerne er klare. Tilsæt karry og lad det lige svide af. Tilsæt flåede tomater, fond (eller bouillon), tomatpuré, kartofler i tern og linser. Lad det koge i 15-20 minutter, til grøntsagerne og linserne er møre. Tag af varmen og blend eller stavblend. Smag til med salt og peber. Servér med crème fraîche og godt brød. I dag faldt jeg over focaccia hos Emmerys. Det smagte virkelig godt med rosmarin på, men visse steder var der så meget salt på, at en enkelt bid på det virkelig saltede sted fik gemalen til at skære de sjoveste ansigter, hvilket også var ganske underholdende.

Thursday, March 24, 2011

Æggekage med grønt

Denne æggekage smager rigtig godt og er virkelig nem at lave. Den består af lidt kartofler og squash, æg (selvfølgelig) og revet mozzarella. Tilbehøret er asparges salat.

Fremgangsmåde:
Kogte kartofler skæres i tynde skiver, og det gør squash også. Det svitses i lidt olie på panden, og der drysses med salt og peber. I en skål slåes æg ud og piskes med mælk og salt og peber. Æggehalløj hældes over grøntsagerne, og der skrues ned for varmen. Det passer sig selv, og når tiden er rigtig, drysses med revet mozzarella, så det kan nå at smelte. Æggekagen er færdig, når der ikke er mere flydende æg på toppen - og inden bunden er brændt.

Til salaten koges asparges i letsaltet vand (eller dampes i mikroen under film, det gør jeg altid, og det er dejlig nemt, ca. 3 minutter). De skal have bid i. Lad dem køle af og skær dem i 3-5 cm lange stykker. Vend med basilikum, tomatbåde og en dressing af god olivenolie, balsamico, salt og dijon.

Server med lækkert brød.
Posted by Picasa

Tuesday, March 22, 2011

Lynhurtig spaghetti

Jeg er gået lidt død i madlavningen for tiden. En alt for lang vinter med alt for korte eftermiddage og aftener har ikke efterladt meget inspiration og motivation, men det vender forhåbentlig i takt med, at dagene bliver længere og lysere.

En af mine idéer er i hvert fald at kaste mig ud i nyere retter, ikke skele så meget til, om det mon er et hit hos de mindste og så satse på hurtige, sunde og velsmagende retter.

Dagens ret fik jeg inspiration til i noget - for mig - så eksotisk som magasinet Fit Living. Den består af spaghetti med spinat. Jeg har twistet den med lidt fløde i forhold til Fit Living, for jeg synes, fløde og spinat klæder hinanden ualmindeligt godt.

Fremgangsmåde:
Mens vandet og pastaen koger, svitses finthakket hvidløg. Lige inden det tager farve, tilsættes en bunke friske spinatblade, som lige akkurat falder sammen. På med lidt fløde, kort opkog og af varmen. Smag til med salt og peber. Når spaghettien er al dente, hældes vandet fra, og pastaen smides over i spinat-fløden og vendes. Server med friskrevet parmesan (og chiliflager for ekstra bid!).
Posted by Picasa