Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Thursday, October 28, 2010

Gourmethotdogs

Tidligere var det Løgismose, nu er det Andersen Bakery over for Hovedbanegården i Tivolis Nimb-bygning. Men hotdogsne er de samme, og de er stadig gode. En af dem er med kantarelsovs, de er alle med gode pølser - fås i svine- og oksemodeller. De ristede løg er hjemmelavede, sprøde og smagfulde. Serveringen er ok, og priserne overkommelige. En stor hotdog koster 50 kr., og en mindre fås for 35. En klar anbefaling herfra.




Posted by Picasa

Halloweenmuffins

Jeg er altså temmelig skuffet over resultatet. Inden i mit hoved havde jeg en klar forestilling om, hvordan de her små halloweenmuffins skulle se ud på en helt bestem måde. Men det kom de altså så bare ikke til.






Sådan her er de lavet:

175 g sukker og 125 g blødt smør er pisket sammen med en el-pisker.

Derefter er 2 æg - et ad gangen tilsat, mens der stadig piskes med el-piskeren.

Og så: 1 dl mælk, 150 g mel, 1 tsk. vanillesukker og 2 spsk. god, mørk kakao - stadig piske piske.

Til sidst 1 tsk. bagepulver, hvor man så vender det forsigt med en dejskraber.

Fordel i 20 muffinforme og bag ved 175 grader i ca. 15 minutter.

***

Glasuren er lavet orange med gulerodssaft og flormelis. Den mørke er kakao, flormelis og vand.

***
Posted by Picasa

Tuesday, October 26, 2010

Hos Grisefoden

I Paris over for Les Halles ligger restauranten Au pied de cochon, som jeg var på for nylig. Stedet er stort og hektisk, parisisk og skønt. Det har vist nok døgnåbent, hvilket under normale omstændigheder ville gøre, at jeg holdt mig på afstand af det. Men en fransk gift kvinde havde anbefalet mig stedet, og jeg blev ikke skuffet.
(Mange af retterne - skal det lige indskydes - har grisefod som hovedingrediens, så vælg det engelske menukort, hvis dit franske er lige så rustent som mit. Min seksårige søn syntes IKKE om pata negra - den spanske grisefodsret, jeg i min forvirring fik bestilt til ham, men som stedet pga. den sproglige forvirring ikke valgte at charge, hvilket jeg synes, er ret venligt gjort)

Jeg holdt mig til en fransk forretsklassiker: Snegle i hvidløgs- og persillesmør.


Laks med garniture og skøn smørsovs.


"La vie en rose". Ret gennemført grisedessert - alt det hvide ER flødeskum ...


Til regningen hørte disse meget fine marengs.

Labels: , , , , , ,

Wednesday, October 13, 2010

Kyllingelår

Posted by Picasa

Sunday, October 10, 2010

Spist i ugen

Efter en fredag med helstegt oksefilet, der var i så rigelige mængder, at der var nok til overs, blev det til en ordentlig omgang bikse mad lørdag. Ikke så mange dikkedarer: Løg, kartofler, oksefilet, worchestersauce, ketchup og spejlæg.


En nem ret, som børnene er vilde med: Kartoffel-/porresuppe. Løg, porre sauteres. Kartofler, rosmarin og presset hvidløg i. Vand, så det dækker, hønsebouillon. Koge/simre i ca. 20 minutter. Stavblender, smag til med salt og peber. Her serveret med Meyers kernebrød og chiliolie. Sprød bacon ville have været godt.


Spinattærte og grøn salat med fintskivede skarlotteløg og olie-/eddikedressing.


Frikadeller med blomkål i bechamel.
Posted by Picasa

Labels: , , , , , , , , , , ,