Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Wednesday, June 28, 2006

Thai-inspirerede nudler med kokoskylling


Sådan gjorde jeg:

Svitsede hvidløg, ingefær og lidt citrongræs i lidt olivenolie. Tilsatte kokosmælk, vand og grøn karry-pasta. Herefter smed jeg kyllingestykker (af lårfillet - det smager af lidt mere) i og lod det simre, mens jeg snittede grøn og rød peber, mini-squash og champignons. Smed alle grøntsagerne i og tilsatte et par kafir lime-blade og lidt bouillon, hvorefter hele herligheden simrede, til det var færdigt. (Altså jeg tilsatte også lige lidt Maizena udjævnet i vand for at give det en dejlig konsistens). Nudlerne blev kogt som anvist på pakken.

- Autay?
- I'm thai, too.

Tuesday, June 27, 2006

Var ude i en tre retters

Når det sker, at jeg spiser både forret, hovedret og dessert, så tænker jeg: "Man burde spise en tre retters menu hver aften." Men det er selvfølgelig ikke altid, at tiden og overskuddet lige er til det. Heldigvis var begge dele til stede her til aften. Menuen stod på:

Forret
Butternutsquashsuppe
Hovedret
Argentinsk oksebøf med peberfrugtgarniture

Dessert
Danske jordbær med rørsukker og fløde

Her er opskrifterne på suppen og garnituren:

Butternutsquashsuppe (opskrift fra Aarstiderne)

Det har du brug for: 1 butternutsquash, 1 løg - grofthakket, 1 dåse kokosmælk, 5 cm ingefærknold, finthakket el. 2 tsk. tørret, 1 rød peberfrugt, grofthakket, Olivenolie

Sådan gør du: Skræl butternutsquashen ved enten at bruge en tyndskræller - eller ved at skære top og bund af, stille den på bunden og skære skrællen af. Flæk den, fjern kernerne, og hak den i store tern. Varm olie op i en stor gryde og tilsæt løg. Sautér løgene, tilsæt ingefær og rør rundt. Tilsæt peberfrugt og butternutsquash, og hæld vand på til det dækker med 1 cm. Lad det koge i 25 min. Tilsæt ½ dåse kokosmælk, og blend suppe med en stavblender eller en normal blender. Smag til med salt og peber og måske lidt ekstra ingefær.


Peberfrugtgarniture

Varm olivenolie i en kasserolle og smid peberfrugtstykkerne i. Lad det simre ved høj varme, så det syder og tager lidt farve. Tilsæt derefter et skvæt balsamico og lad det simre et par minutter ved svagere varme. Vend til sidst et ordentlig drys parmesan og sluk for blusset.

Min mave knurrer

Jeg er sulten, men det er lidt for tidligt at spise frokost. Jeg har glemt mit kamera, så jeg kan ikke tage billeder af min mad. Øv. Indtil nu har jeg spist havregrød med smør og kanelsukker, en tryksnegl, en halv overmoden banan og en overmoden abrikos. Jeg bliver snart deprimeret. Jeg glæder mig til at spise frokost, som står på det samme som i går. Jeg ved ikke, hvad jeg skal have at spise i aften, men Cofoco Le Marché kunne være et godt bud. Nu må vi se, hvad dagen bringer. Jeg har mest af alt lyst til at forlade kontoret og tage hjem og kokkerere og drikke noget ordentlig espresso med varm mælk. (Nescafé kan man altså godt blive træt af)

Monday, June 26, 2006

Penne al sugo

Penne al sugo lyder lidt bedre end pasta med kødsovs og er det egentlig også, for denne sugo har simret i tre-fire timer. Her er penne al sugo serveret med friskrevet parmesan og et par basilikumblade.

Man tager løg, hvidløg og gulerødder og sauterer dem i lidt olivenolie ved svag varme, så det ikke tager farve. Herefter skrues der op for varmen og hakket oksekød tilsættes og brunes fint. Hæld så et ordentligt skvæt rødvin i og lad alkoholen fordampe. Tilsæt flåede hakkede tomater, tørret oregano, udblødte karl johan-svampe, peber, et skvat oksefond og evt. noget vand og evt. lidt soltørrede tomater. Lad det hele simre i tre-fire timer, så det kommer til at smage af noget, og så kødet får en dejlig konsistens.

Ovenstående kan med fordel gøres engang imellem i en kæmpemængde. Herefter kan sugo'en fryses ned i poser i den rette størrelse og tages op af fryseren efter behov. (Det var det, jeg gjorde i dag. Dejlig mad på den tid, det tager at koge noget pasta).

Labels: , ,

Frokost: Laks, bøffelmælksmozzarella og grøn salat

Frokosten bestod i dag af dejlig røget laks med citron og peber på. Dertil var en halv bøffelmælksmozzarelle (dem fra Netto er faktisk helt udmærkede) og lidt grøn romainesalat dresset med De Cecco-olivenolie, salt og citron. Til hele herligheden fortærrede jeg to skiver af Meyers baguette.

Formål II - nu har jeg det

Så ved jeg helt bestemt, hvad denne blog skal indeholde. Stærk inspireret af Madglæde vil jeg her forsøge at beskrive mine måltider - helst med opskrifter og billeder naturligvis.

Formål

Velkommen til min blog, hvor du får mulighed for at læse, hvad jeg mener om forskellige ting. Læs videre de næste par dage ...