Endelig - kantareller fra Skagen
Tak, Nynne. De smagte rigtig godt. Kantareller fra Skagen er altså bedre end kantareller fra Bulgarien, Bosnien eller andre østeuropæiske lande! Stegt bøf og majskolbe og dejligt brød.


Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...
Tak, Nynne. De smagte rigtig godt. Kantareller fra Skagen er altså bedre end kantareller fra Bulgarien, Bosnien eller andre østeuropæiske lande! Stegt bøf og majskolbe og dejligt brød.
Jeg må altså indrømme, at tiden og overskuddet til madlavning ikke helt er det samme, efter jeg er startet med at arbejde fuld tid. Øv øv. Men altså ... I dag gjorde jeg noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg lavede pizza på en købe-bund (ja, man kan købe fersk pizzadej i en rulle i bl.a. Irma). Nåm, jeg vil faktisk sige, at resultatet var ret fint! Jeg forbagte bunden 5-6 minutter ved 200 grader, inden jeg lage friske tomater i skiver, squash, gul peber og mozzarella på. Den blev inden ovnen lige toppet med lidt origano og olivenolie. Pizzaen var et klart hit - og jeg er faktisk lidt ærgerlig over det, for så er incitamentet for selv at lære at lave pizzadej altså ikke ret stort.
Skalotteløg, estragon og hvidvinseddike simrer i en gryde, til skalotteløgene er møre. Lad køle. Blend med æggeblomme (jeg bruger pasteuriserede). Tilsæt smeltet (afkølet smør) i en tynd stråle, mens blenderen kører. Så er bearnaisen færdig, og den kan vente, mens man laver de andre ting. Før den skal spises, kan man forsigtigt varme den op (pas på det ikke koagulerer). Det smager så godt! Ser måske ikke ud af meget, men det er altså et sandt hit med hjemmelavet bearnaise. Her med bøf og pommes frites.
En rigtig jeg ved ikke hvad jeg skal lave at spise-klassiker! Tomatsovs til pasta. Hvidløg svitses uden det tager farve i olie. Tilsæt flåede tomater. Lad simre og tilsæt basilikum, smag til med salt og peber. Server på pasta med parmesan. Det er nemt og velsmagende, men man bliver relativt hurtigt sulten igen.
Jeg elsker svampe. Og jeg kan særligt god lide dem, hvis de er tilberedt med fløde. Her er det kantareller med fløde og persille på lidt lunt flûte. Det er efter min mening en helt fantastisk forret. Måske man skulle overveje at gå på svampejagt, næste gang det har regnet.
Spinattærte og en kartoffel/porretærte. Spinat vendes på panden - på med salt og peber. Dej i en form (jeg har købt færdig fersk mørdej - tsk tsk - i Irma). Porre skæres i skiver, og det samme gør kogte kartofler (dem fra i går). På panden, salt og peber. Dej i form. Dejen prikkes og forbages i ca. 10 minutter. Derpå hældes fyldet ud på dejen. Jeg lavede en æggemasse af æg, philadelphia, hytteret og creme fraiche, som jeg hældte ud over. I ovnen 15-20 minutter.
For det første har jeg aldrig lavet stuvet grønkål før, og for det andet havde jeg aldrig hørt om rød grønkål. Men ikke desto mindre var det, hvad Aarstiderne fandt på at bringe mig, og så måtte jeg jo tage affære. Jeg dampede kålen kort og skar det derpå ud i strimler, hvorefter jeg vendte det i bechamelsovs. Det smagte rimelig meget af kål, og jeg kan forestille mig, at jeg skulle have hakket det helt helt fint, før det havde været optimalt. Den røde grønkål blev serveret til en lækker lille delle (med havregryn og løg i) samt kogte kartofler.
I bedste Alt for damerne-stil lavede jeg denne karrysuppe, som består af kokosmælk, karry, bladselleri, (porre), æble, grøntsagsbouillon, chili, limeblade, ris, røde linser. Jeg tilsatte desuden lidt lime. Den smagte godt, omend jeg kunne forestille mig, at det ville smage bedre, hvis man peppede den lidt op med grøn eller rød karry, citrongræs, fiskesovs osv. Tilbehøret er naan-brød.
I torsdags fik vi nogle svampe, som Marie og Allan selv havde fanget ved Tisvilde Hegn. Danske brune rørhatte (+ en enkelt Karl Johan). Stegt på panden tilsat fløde, persille, salt, peber og pyntet med parmesan - alt sammen på et stykke brød fra Meyers Deli.