Et sultent menneske skriver

Jeg elsker mad. Jeg tænker meget på mad, og engang imellem deler jeg med dig, hvad jeg spiser ...

Monday, September 25, 2006

Endelig - kantareller fra Skagen

Tak, Nynne. De smagte rigtig godt. Kantareller fra Skagen er altså bedre end kantareller fra Bulgarien, Bosnien eller andre østeuropæiske lande! Stegt bøf og majskolbe og dejligt brød.

 Posted by Picasa

Kylling, salat og kartofler

Gulerødder, hvidløg, løg svitset. Brun kyllingestykkerne. Hvidvin. Salt, peber, (estragon). Simre en times tid. Smages til med piskefløde.

 Posted by Picasa

mum's applecake (Rocky food)

 Posted by Picasa

Lasagne

 Posted by Picasa

Laks i parmaskinke og spinatpasta med spinat og champignons

 Posted by Picasa

Kalkun-saltimbocca, kartofler og gulerødder

Kalkun med salvie og parmaskinke stegt på panden. Gulerødder vichy: gulerødder, smør, estragon simre i 5-10 minutter.

 Posted by Picasa

Wednesday, September 20, 2006

Ret skal være ret

Jeg spiser altså ikke pizza hver dag, selvom det kan se sådan ud ... I foregårs fik jeg fx fiskefrikadeller. Thorfisks laksefars, hjemmerørt remoulade (altså ud af "findelt til remoulade" blandet med Hellmann's), kartofler og tomatsalat med feta og basilikum.

 Posted by Picasa

En halv italiener, der snyder?

Jeg må altså indrømme, at tiden og overskuddet til madlavning ikke helt er det samme, efter jeg er startet med at arbejde fuld tid. Øv øv. Men altså ... I dag gjorde jeg noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg lavede pizza på en købe-bund (ja, man kan købe fersk pizzadej i en rulle i bl.a. Irma). Nåm, jeg vil faktisk sige, at resultatet var ret fint! Jeg forbagte bunden 5-6 minutter ved 200 grader, inden jeg lage friske tomater i skiver, squash, gul peber og mozzarella på. Den blev inden ovnen lige toppet med lidt origano og olivenolie. Pizzaen var et klart hit - og jeg er faktisk lidt ærgerlig over det, for så er incitamentet for selv at lære at lave pizzadej altså ikke ret stort.

Posted by Picasa

Monday, September 18, 2006

Søndagspizza


 Posted by Picasa

Saturday, September 16, 2006

Hjemmelavet bearnaise

Skalotteløg, estragon og hvidvinseddike simrer i en gryde, til skalotteløgene er møre. Lad køle. Blend med æggeblomme (jeg bruger pasteuriserede). Tilsæt smeltet (afkølet smør) i en tynd stråle, mens blenderen kører. Så er bearnaisen færdig, og den kan vente, mens man laver de andre ting. Før den skal spises, kan man forsigtigt varme den op (pas på det ikke koagulerer). Det smager så godt! Ser måske ikke ud af meget, men det er altså et sandt hit med hjemmelavet bearnaise. Her med bøf og pommes frites.


 Posted by Picasa

Penne al pomodoro

En rigtig jeg ved ikke hvad jeg skal lave at spise-klassiker! Tomatsovs til pasta. Hvidløg svitses uden det tager farve i olie. Tilsæt flåede tomater. Lad simre og tilsæt basilikum, smag til med salt og peber. Server på pasta med parmesan. Det er nemt og velsmagende, men man bliver relativt hurtigt sulten igen.


 Posted by Picasa

Kantareller og mega-tortellini

Jeg elsker svampe. Og jeg kan særligt god lide dem, hvis de er tilberedt med fløde. Her er det kantareller med fløde og persille på lidt lunt flûte. Det er efter min mening en helt fantastisk forret. Måske man skulle overveje at gå på svampejagt, næste gang det har regnet.



Store tortellini (også kaldet tortelloni) fra Pasta Giulia (købt i Føtex) med smør/salvie og parmesan. Smør smeltes og salvieblade tilsættes. Smager forrygende og er meget nemt at lave.


 Posted by Picasa

Tuesday, September 12, 2006

Tærter

Spinattærte og en kartoffel/porretærte. Spinat vendes på panden - på med salt og peber. Dej i en form (jeg har købt færdig fersk mørdej - tsk tsk - i Irma). Porre skæres i skiver, og det samme gør kogte kartofler (dem fra i går). På panden, salt og peber. Dej i form. Dejen prikkes og forbages i ca. 10 minutter. Derpå hældes fyldet ud på dejen. Jeg lavede en æggemasse af æg, philadelphia, hytteret og creme fraiche, som jeg hældte ud over. I ovnen 15-20 minutter.


 Posted by Picasa

Rød grønkål (?)

For det første har jeg aldrig lavet stuvet grønkål før, og for det andet havde jeg aldrig hørt om rød grønkål. Men ikke desto mindre var det, hvad Aarstiderne fandt på at bringe mig, og så måtte jeg jo tage affære. Jeg dampede kålen kort og skar det derpå ud i strimler, hvorefter jeg vendte det i bechamelsovs. Det smagte rimelig meget af kål, og jeg kan forestille mig, at jeg skulle have hakket det helt helt fint, før det havde været optimalt. Den røde grønkål blev serveret til en lækker lille delle (med havregryn og løg i) samt kogte kartofler.


Posted by Picasa

Hip hip hurrah

 Posted by Picasa

Vitello tonnato

Hvad siger man, når ens mor spørger, om man vil have lidt vitello tonnato med hjem?! Man kan da ikke svare andet end "ja, tak, meget gerne!". Vitello tonnato er kalvekød med tunsauce. Det smager bare såååå godt.

 Posted by Picasa

Tortellini al gorgonzola


 Posted by Picasa

Minestrone

Savoykål, kartofler, selleri, gulerødder, oksekød, soltørrede tomater, løg. Her med safaripasta og parmesan.

 Posted by Picasa

Alt godt fra køleskabet

Majs med cocktailpølser, røræg, caprese med cherrytomater, bøffelmozzalrella og frisk basilikum.

 Posted by Picasa

Laks på spinattagliatelle med dampet babyspinat vendt i fløde

 Posted by Picasa

Hjemmelavet falaffel

Hjemmelavet falaffel og stærk hvidløgs-creme fraiche. Salat, tomater og saltagurker fra Thomas frugt og grønt på Gl. Kongevej. Nam.

 Posted by Picasa

Farsbrød med ovnstegte kartofler og salat



Farsbrødet er fyldt med flødeost, valnødder, soltørrede tomater etc. Beklædt med bacon. Bagt i ovnen. Posted by Picasa

Tuesday, September 05, 2006

"Eksotisk karrysuppe"

I bedste Alt for damerne-stil lavede jeg denne karrysuppe, som består af kokosmælk, karry, bladselleri, (porre), æble, grøntsagsbouillon, chili, limeblade, ris, røde linser. Jeg tilsatte desuden lidt lime. Den smagte godt, omend jeg kunne forestille mig, at det ville smage bedre, hvis man peppede den lidt op med grøn eller rød karry, citrongræs, fiskesovs osv. Tilbehøret er naan-brød.

Danske brune rørhatte

I torsdags fik vi nogle svampe, som Marie og Allan selv havde fanget ved Tisvilde Hegn. Danske brune rørhatte (+ en enkelt Karl Johan). Stegt på panden tilsat fløde, persille, salt, peber og pyntet med parmesan - alt sammen på et stykke brød fra Meyers Deli.




Hovedretten har jeg desværre glemt at fotografere, men den bestod af fyldt svinemørbrad - fyldt med æbler, valnødder og andre gode sager. Med ovnstegte kartofler, rødbedesalat og blandet grøn salat med valnødder vendt i honning.